Zeilreizen

Zeilen op de Boekanier

Aan boord van de Boekanier kan de gast bepalen waar naar toe gevaren wordt en hoe laat er weer afgemeerd wordt. De gast kan ook kiezen uit verschillende op- en afstapplaatsen, zodoende kan zoveel mogelijk aan uw wensen tegemoet worden gekomen.

Het schip kan ook op locatie blijven om uw feest aldaar tot een succes te maken. Het schip is zeer geschikt voor het IJsselmeer en de waddenzee, maar kan ook in Friesland of Zeeland uitstekend uit de voeten.

Mogelijkheden

 • dagtochten
 • weekeinden
 • meerdaagse zeiltochten
 • hospitality
 • vergaderingen
 • teambuildingsdagen
 • bedrijfstrainingen
 • personeelsfeesten
 • familieweken
 • wedstrijdenweekeinden
 • en mogelijkheden op maat

Zeilen op het IJsselmeer

Oude tijden herleven als zeilend de oude Zuiderzeesteden worden aangedaan. Maar ook een bezoek aan bijvoorbeeld de Bataviawerf in Lelystad behoort tot de mogelijkheden. Momenteel wordt daar gebouwd aan de reconstructie van de Zeven Provinciën, het vlaggenschip van admiraal Michiel de Ruyter.

Zeilen op de Waddenzee

Spanning en ontspanning gaan hand in hand op het Wad. Komen we op een eiland… gaan we droogvallen en wadlopen… zien we de zeehonden… is het tij gunstig, komt de wind uit de goede richting…? Het weidse Wad heeft onnoemelijk veel te bieden. Nederlands’ natuurgebied bij uitstek schenkt de zeiler een uniek beeld op de ongereptheid van de natuur zoals tegenwoordig nog zelden is te ervaren.

Zeilen op de Friese meren

Beleef Friesland op zijn mooist, vanaf het water. Waar de steden en bijna alle dorpen, tot het kleinste gehucht, nog steeds over water te bereiken zijn.

“De Boekanier” een vaartuig met een rijke historie

De historie van de Boekanier gaat terug tot 1901 waar zij op de beroemde werf DAGERAAD te Woubrugge te water is gelaten en gedurende 89 jaar hard heeft gewerkt en door menig storm is geloosd door de diverse eigenaren. In 1990 werd zij door de huidige eigenaren Joop en Cecilia Bosshardt volledig gerestaureerd. Zij werd aangepast aan de eisen die de moderne tijd vraagt en toch is het nostalgische karakter van het schip zeer goed behouden. Het is een charmant schip met gepaste luxe en mag zichzelf middels het nieuwe sterrenclassificatiesysteem in de categorie 3 *** sterren plaatsen.

Genieten, rust en privacy

De Boekanier was haar tijd ver vooruit toen er besloten werd om tweepersoons hutten te bouwen, voorzien van centrale verwarming, veel lichtinval en ventilatie, volledig voorzien van beddengoed, dekbedden en handdoeken. Een aparte zithoek met tap en bar, alsmede een zeer goed geoutilleerde keuken en een sfeervolle salon, zorgen voor een geweldige ambiance en maken het luxueus vertoeven aan boord van de Boekanier.

Ambiance op niveau

Steeds vaker wil men aan de sleur ontsnappen of wordt er met een goed glas wijn zaken gedaan op het water. De Boekanier is zowel privé alsook zakelijk een locatie bij uitstek om er even voor een dag of langere tijd helemaal uit te zijn. Vele bedrijven hebben aan boord een vergadering of teambuilding of incentive laten verzorgen die uiteraard helemaal op maat werden gemaakt. Maar tevens gingen ook velen u vooruit voor een barbecue op Schiermonnikoog of een feestavond bij “Hessel” op Terschelling of een bezoek bij Ecomare op Texel of een wadwandeling terwijl het schip droog was gevallen op een zandbank. Of gewoon heerlijk zeilend langs de pittoreske stadjes aan het IJsselmeer.

Contact gegevens

Workumerdijk 4 8754EX Makkum, Nederland
06 - 53 922490

Volg ons

YouTube
Instagram

Feestdagen op de Boekanier

Maak de feestdagen mee als nooit tevoren