De Boekanier

Zeilen met de klipper Boekanier is een happening voor studenten!

Waar komt de wind vandaan en hoe liggen de getijden, die ons naar de haven brengt?

Werk samen om naar een ​​eiland of een schilderachtig Zuiderzee stadje te varen! Zeilen met de historische klipper Boekanier over de Waddenzee en het IJsselmeer is heel speciaal voor studenten! Elke dag zijn er nieuwe indrukken en met elkaar samenwerken geeft veel plezier! Deze midweken van maandag t/ m vrijdag zijn speciaal voor studenten, een introductieweek, werkweek of school. Zeilen zorgt voor een goede teamgeest en veel plezier! Bekijk de zeiltocht voor schoolreizen!

De mooie tweemastklipper Boekanier is ideaal voor schoolgroepen.

Wie varen?

Iedereen krijgt een opdracht of taak met het varen van het schip. of het nou navigeren is of aan de touwen trekken of zelf het stuurwiel in handen te nemen, uit ervaring blijkt dat alles draait om samenwerking op het schip! Zeilen is een uitstekend hulpmiddel om elkaar beter te leren kennen, ze zijn afhankelijk van elkaar. Het schip is hier het middel.
Velen zullen merken aan het einde van de reis dat men elkaar op een andere manier zal benaderen.

De gastheer bepaalt waar de vaartocht ons heen brengt

Varen naar een van de eilanden of op het IJsselmeer blijven? Het is mogelijk om volledig mee te denken waar onze zeiltocht ons heen brengt.
wat maakt het zo spannend en uitdagend! Wat is er mooier om naar 1 van de eilanden te varen en op zoek te gaan naar een mooie zandbank om droog te vallen met het schip. Er is zoveel te doen op het Wad, zeehonden rusten, het vangen van garnalen, Wadwormen steken en vervolgens een botje of een platvis vangen of wat dacht u van zelf mosselen plukken of we onderzoeken de eb / vloedlijn en zeven, dieren vinden die in bepaalde waterdieptes van het wad leven, of gewoon zwemmen en zonnebaden, kortom, een ervaring op zich.
Voor meer sportiviteit is het mogelijk om zowel op Vlieland en Terschelling of Texel een gezamenlijke fietstocht te maken, de schipper laat u de beste plekken zien of in combinatie een tocht te creëren met een GPS-tour, surfen, varen op het strand of Powerkiten, er is zo veel te bedenken om er een onvergetelijke reis van te maken.

Koken aan boord!

Zeilen is intens, zodat de inwendige mens moet worden verzorgd, de Boekanier heeft een prachtige volledig ingerichte keuken waar u zelf kunt koken of u laten verzorgen door onze chef-koks.
Wilt u dat uw reis helemaal wordt verzorgd, dan kunt u bij ons een studenten pakket bestellen!

Aankomst en vertrek haven

Het schip vertrekt iedere maandag van Makkum. Gemakkelijk laden en lossen naast het schip en 15 minuten van de Waddenzee. Op vrijdag komt het schip terug in Makkum. U kunt de route van het schip  volgen op het internet via AIS ervaring (Automatic Identification System, op alle schepen vereist),
Hier kunt u de Boekanier zien en volgen.

Meer informatie en direct boeken

Wilt u andere mogelijkheden van de reis te bespreken? Neem een ​​kijkje op de Boekanier.
Of neem contact met ons op! U kunt ook de reis hier boeken.

Een onuitwisbare avontuur met je klas!

Contact gegevens

Workumerdijk 4 8754EX Makkum, Nederland
06 - 53 922490

Volg ons

YouTube
Instagram

Feestdagen op de Boekanier

Maak de feestdagen mee als nooit tevoren