Green Key certificering

Wij zijn op 4 maart 2010 geclassificeerd voor The Green Key zilver. De Boekanier leeft van de wind, ze zeilt op het IJsselmeer, de friese binnenwateren en op de Waddenzee. Wij zijn met elk weer onderweg daardoor zijn we bewust met de natuur en het milieu bezig.

De Waddenzee staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Wij willen dit gebied zo min mogelijk schade toebrengen, daarom houden we ons aan “de erecode voor het wad”, die ontwikkeld is in samenwerking met meerdere verenigingen, stichtingen en de overheid. Ook willen we zo duurzaam mogelijk ondernemen, daarom doen we mee aan het pilotproject van de Green Key en de BBZ.

The Green Key is het internationale keurmerk dat staat voor duurzame bedrijfsvoering in de toeristische sector. Wij willen het water waarop we varen zo schoon mogelijk houden, daarom gebruiken we aan boord milieu vriendelijke schoonmaakmiddelen.

Als u aan boord van de Boekanier de douche gebruikt, kunt u aan boord tegen een vergoeding natuurvriendelijke shampoo en zeep krijgen. Ook het toiletpapier aanboord is milieuvriendelijk. Kunt u er op letten dat u milieuvriendelijk wc papier mee neemt?! In elke haven kunt u huishoudelijk afval inleveren.

Wij vertellen u graag waar de glasbak en de papiercontainer staan. Om het afval tot het minimum te beperken wordt het gebruik van monoverpakkingen zoveel mogelijk voorkomen en zijn er aan boord draagtassen aanwezig om uw boodschappen in te vervoeren.

Kijk voor meer informatie op de site van: http://www.kmvk.nl/groenesleutel/

Green Key, een groene bedrijfsvoering.

Zeilen is een natuurvriendelijke manier van vakantie vieren. U reist op de kracht van de wind en geniet van de elementen die de natuur u te bieden hebben. Een aantal schippers wil nog meer voor de natuur terug doen. Door verschillende milieumaatregelen aan boord te nemen hebben zij een Green Key onderscheiding in ontvangst mogen nemen.

De Green Key is een internationaal keurmerk voor bedrijven in de toeristische en recreatiebranche. De Green Key staat garant voor de inzet van de ondernemer om meer voor het milieu te doen dan wettelijk bepaald is. Het doel van de Green Key is het milieu te sparen maar aan de andere kant ook te besparen op de kosten. Met het milieukenmerk wordt het groene karakter van uw vakantie aan boord van een zeilreis bevestigt, een zeilschip is immers een milieuvriendelijk vervoersmiddel.

Om het Green Key keurmerk te mogen voeren moet worden voldaan aan een aantal milieumaatregelen. Een groot deel van de maatregelen liggen op het gebied van gas-, water- en energiebesparing en het scheiden van afval en zijn verplicht. Daarnaast moet er nog aan een aantal keuzemaatregelen worden voldaan. De hoeveelheid keuzemaatregelen die getroffen worden, bepalen het niveau van de Green Key, namelijk Brons, Zilver of Goud.

U kunt zeilen naar een bestemming die u wenst maar natuurlijk kunt u zich ook laten leiden door de wind. Met uw Green Key zeilreis bij de Boekanier kunt u nog langer genieten van de natuur. Door onder andere milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en waterbesparende kranen en douches te gebruiken, belast u het milieu minder. Zo kunnen we met zijn allen blijven genieten van de mooie natuurgebieden die Nederland rijk is. Ook met de Boekanier een Green Key zeilreis!

Wilt u ook een milieubewuste zeilreis maken?

Joop Bosshardt, zeilrederij Boekanier