Zeilen op het IJsselmeer en Waddenzee

Zeilen en Droogvallend. Keuze uit vele boten!

Varen op het IJsselmeer en Waddenzee
Heerlijk droogvallen met een ondergaande zon

Zeilen op het IJsselmeer en Waddenzee

Een weekendje zeilen met de bruine Vloot Enkhuizen voelt aan als uitgebreide  vakantie!  Opstappen gebeurt vrijdagavond in Makkum, Harlingen of Enkhuizen  voor een heerlijk weekendje zeilen over het IJsselmeer en de  Waddenzee naar Vlieland of Terschelling. Zaterdagmorgen vertrekken we en kunt u zelf bepalen of u meehelpt de zeilen te hijsen en zelf achter het roer te staan. Na een heerlijke zeildag komen in een van de pittoreske stadjes of op een van de eilanden, Terschelling of Vlieland of Texel. Daar heeft u volop tijd voor strandwandelingen, gezellige terrasjes, winkelen of een fiets te huren en het eiland verkennen. ’s Avonds is het heerlijk vertoeven op het schip aan het water. Geniet van elkaar, de ondergaande zon, het bruisende leven, het buitenleven en de ontspanning. Zondagmorgen na het ontbijt  zeilen we terug naar de haven van vertrek. Waarschijnlijk gaat de schipper nog garnalen vangen en komt u in de haven aan Eenmaal thuis zal u nog lang napraten en genieten van een heerlijk weekendje uit Avontuur, ontspanning, buitenlucht, plezier, gezelligheid… Kortom een weekendje zeilen om nooit te vergeten!

Zeilen op het IJsselmeer en Waddenzee

In de Waddenzee overheerst de natuur. Dit grootste natuurgebied in Europa is zeer uniek met zijn talrijke zandplaten, banken en zeehonden. Op de Wadden kunt u nog echte eilanden aanlopen, die pas na enige tijd varen opdoemen. Dé manier om dit fantastische natuurgebied te verkennen is natuurlijk per zeilschip. Laat uw tocht bepalen door de wind en de stromingen. Zeilrederij Boekanier biedt u een fantastisch weekend of dagtocht of een weektocht

Zeilen op het IJsselmeer met een tweemastklipper
Op de 3 sterren tweemastklipper de Boekanier is het luxueus vertoeven.
Eenmaal onder tuig proeft u meteen de sfeer die onlosmakelijk aan dit traditionele zeilschip is verbonden. Zij is in haar element op het IJsselmeer, het Wad en de Friese binnenwateren.